DANCKAERT

HISTORIEK

Historiek

Danckaert NV is een familiebedrijf uit Erpe-Mere met een lange geschiedenis.

Verleden

Cyriel Danckaert richt in 1938 in de Statiestraat in Burst een steenbakkerij op. Hier worden stenen gebakken in buitenovens. Wanneer hij samen met zijn zonen in 1955 een nieuwe ringoven installeert aan de andere kant van het dorp, neemt moeder Angelique de verkoop van bouwmaterialen op zich.

De oudste zoon Philemon besluit in 1962 zijn eigen weg in te slaan en legt zich toe op de handel in bouwmaterialen. Samen met zijn echtgenote Irma legt hij de basis van het huidig bedrijf. In 1967 wordt de tegelzaak DAMA opgericht. De eerste toonzaal opent in 1969 haar deuren en in 1971 wordt gestart met de import van Spaanse tegels. Daarna worden er magazijnen en burelen bijgebouwd.

Heden

Zoon Luc neemt in 1993 de fakkel over. Samen met Greet staat hij als derde generatie aan het roer van bouwmaterialen Danckaert. De computer doet zijn intrede, het assortiment wordt aanzienlijk uitgebreid en het wagenpark wordt grondig vernieuwd.

In 2011 wordt gestart met de afbraak van de bestaande gebouwen. Een nieuw magazijn, bureel, ruwbouw- showroom en doe-hetzelf worden opgericht. De bestaande tegeltoonzaal wordt volledig gerenoveerd.

Anno 2023 leiden Luc & Greet een bloeiend bedrijf samen met een team van 10 medewerkers.

Toekomst

De vierde generatie komt er aan! Stijn behaalde zijn bachelor bouwkunde aan de Odisee hogeschool te Aalst. Nadien volgde hij nog de opleiding KMO-management. Sinds de zomer van 2019 is hij voltijds actief binnen het bedrijf.

Evelien beëindigde haar middelbare studies aan het Onze-Lieve-Vrouwcollege te Zottegem. Momenteel studeert ze handelsingenieur aan Universiteit Gent en geniet ze volop van het leven.

Historiek
Historiek

Wil je meer informatie?

Maak hier uw afspraak!